اطلاعات استانبول
اطلاعات هتل های استانبول اطلاعات مراکزخرید های استانبول اطلاعات شهر استانبول اطلاعات رستوران های استانبول اطلاعات مفید در باره استانبول اطلاعات جاذبه های توریستی استانبول
تور های مرتبط
تور ترکیه
اطلاعات شهر استانبول
درباره استانبول: استانبول بزرگ ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگه بسفر دو قاره آسیا و اروپا را جدا می کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.این کلان شهر به عنوان شهر فرهنگی اروپا برای سال ۲۰۱۰ انتخاب شده است.   نواحی استانبول به ۳ قسمت اصلی تقسیم می شود:
1-شبه جزیره تاریخی استانبول قدیمی بخش ها و نواحی امین اونو و فاتح را در بر می گیرد. این مناطق در سواحل شمالی شاخ طلایی يا خلیج واقع شده اند که مرکز قدیمی شهر را از قسمت های شمالی و جوانتر سمت اروپایی جدا و متمرکز می کند. شبه جزیره تاریخی با دیواره های قسطنطنیه در غرب به انتها می رسد. شبه جزیره توسط دریای مرمره در جنوب و بسفر در شرق احاطه شده است.
2-شمال شاخ طلایی، مناطق تاریخی بَی اوغلو و بشیکتاش هستند که محل اسکان آخرین سلطان بوده و زنجیره ای از روستاهای سابق مانند اورتاکوی و ببک در میان سواحل بسفر ادامه می یابد. در بخش های اروپایی و آسیایی بسفر، استانبولی های ثروتمند عمارت های بزرگ چوبی زیبایی را ساخته اند که این عمارت و ساختمان ها یالی نامیده می شوند که به عنوان اقامتگاه تابستانی مورد استفاده قرار می گیرد.
3- کوی های اوسکودر و کادیکوی که در سمت آسیایی قرار گرفته اند ،در واقع شهرهای مستقلی هستند و امروزه مناطق تجاری و مسکونی مدرنی در آنها ایجاد شده و حدودیک سوم از جمعیت استانبول در خود جای داده است.

افزایش رشد اداره و ساختمان های مسکونی بطور غالب در مناطق شمالی سمت اروپایی متمرکز گشته است و بخصوص در زمینه تجارت و مراکز خرید ماسلاک ,لونت و اتیلَر که بین پل بسفر و پل سلطان احمد فاتح قرار گرفته اند، اشتهار خاصی دارند.

رشد اقماری استانبول در طول نیمه دوم قرن بیستم بوقوع پیوست، در این سالها بخش مهمی از شهر تحت تاثیر ساخت و سازهای غیرقانونی گسترش یافت اما در سالهای اخیر این مناطق تخریب و توسط ساختمان سازی های انبوه ماننددنیای من, دادگاه علیا و پروژه های مشابه که توسط شرکت های دولتی هدایت می شوند،جایگزین شدند. تعدادی از جاذبه های گردشگری استانبول: موزه ایاصوفیه
مسجد سلطان احمد
برج دختر
مینیا تورک
تنگه بسفر
روملی حصار
هفت برج)یدی کوله (
برج گالاتا
کاخ توپقاپی
کاخ بیلر بی
کاخ چراغان
کاخ دلمه‌باغچه
بام استانبول)تپه‌های چاملیجا 
(یا پرنسس)جزیره بیوک آدا 
(موزه هنرهای اسلامی ترکیه
موزه باستان‌شناسی
موزه فرش ترکیه
کاپالی چارشی)بازار بزرگ استانبول 
(میسیر چارشیسی(بازار ادویه)
موزه موزاییک واقع در بازار پشت ایاسوفیه
موزه قالی واقع در مسجد سلطان احمد


 ترافیک هوایی
 استانبول ۲ فرودگاه بین‌المللی دارد: بزرگ‌ترین فرودگاه، فرودگاه بین‌المللی آتاترک در یشیلکوی، ۲۴ کیلومتری مرکز شهر می‌باشد که در قسمت اروپایی شهر واقع شده‌است. فرودگاه جدید، فرودگاه بین‌المللی صبیحه گوکچن در ۲۰ کیلومتری شرقی از طرف آسیایی و ۴۵ کیلومتری شرقی اروپایی مرکز شهر قرار گرفته‌است.    اقتصاد استانبول: استانبول همیشه مرکز زندگی اقتصادی کشور بوده است که این به خاطر موقعیت اتصالی بین المللی راه های مرزی زمینی و دریایی می باشد. آن تقریباً ۲۰ درصد از کار صنعتی ترکیه و ۳۸ درصد از فضای کاری صنعتی ترکیه را شامل می شود. بعلاوه ۵۵ درصد از تولیدات شهر ترکیه از تجارت و دادوستد و ۴۵ درصد از دادوستد کشور از عمده فروشی و ۲/۲۱ درصد تولیدات ترکیه از فراورده های انبوه ملی بدست می آید. ۴۰ درصد از مالیات های جمع آوری شده در ترکیه و ۵/۲۷ درصد از محصولات ملی ترکیه است. تا سال ۱۹۸۰، تولید ناخالص ملی (GDP) استانبول بطور میانگین در یک سال ۵ درصد رشد داشته است. دراواخر دهه سال ۱۹۹۰ اقتصاد ترکیه و استانبول بطور خاص دچار دو شوک مهم و اساسی شد. اول، بحران اقتصادی آسیایی بین ژوئیه ۱۹۹۷ و شروع سال ۱۹۹۸، بحران روسیه بین آگوست ۱۹۹۸ و اواسط ۱۹۹۹ اثرات منفی در تمام قسمت های اقتصادی داشت به خصوص در میان صادرات، بر این اساس، یک شکل گیری جدید و مجدد اقتصادی استانبول در شروع و اواسط ۱۹۹۹ مشاهده شد. زمین لرزه ای که مرکز آن در کجاعلی بود در ۱۷ آگوست ۱۹۹۹، با دومین شوک بزرگ اقتصادی برای شهر از شرق بعد از بحران موجود در روسیه ترکیب شد. بخشی از کاهش نیروی انسانی و سرمایه به علت بلای طبیعی، یک کاهش در GDP حدوداً ۲ درصدی بوده است. با وجود این رکود اقتصادی، اقتصاد استانبول در سال های اخیر بهبودی یافته است. امروزه استانبول مرکز صنعتی ترکیه است. بسیاری از نقشه ها و طرح های تولیدی اصلی در شهر متمرکز شده است. استانبول و ایالات اطراف آن کتان، میوه، روغن زیتون، ابریشم و تنباکو تولید می کنند. فراورده های غذایی، تولید منسوجات، محصولات روغنی، مواد لاستیکی و فلزی، چرم، مواد شیمیایی، الکترونیکی، شیشه ای، ماشینی، کاغذ و محصولات کاغذی و نوشیدنی های الکلی از تولیدات صنعتی مهم شهر می باشند. چشم انداز اصلی دیگر از اقتصاد استانبول (Tourism) گردشگری و جهانگردی است. هزاران هتل و صنعت های دیگر مرتبط با جهانگردی در استانبول وجود دارد که به گردشگران و بازدیدکنندگان به طور حرفه ای خدمت می کنند.
ماه ژانویه فوریه مارس آوریل می ژوئن ژوئیه آگوست سپتامبر اکتبر نوامبر دسامبر
میانگین بیشترین دم°C ۹ ۹ ۱۱ ۱۶ ۲۱ ۲۶ ۳۰ ۳۱ ۲۵ ۲۱ ۱۵ ۱۱
میانگین کمترین دم°C ۳ ۲ ۳ ۷ ۱۲ ۱۶ ۱۸ ۲۰ ۱۵ ۱۲ ۹ ۵